Анализи обратно

5,015

Карол Капитал Мениджмънт: Прогнози за световните финансови пазари за 2012 година

Анализите на Карол Капитал Мениджмънт за 2012 г. предвиждат тя отново да бъде тежка за капиталовите пазари, свързана с големи движения в цените на финансовите активи. Не бихме могли да дадем еднозначна прогноза за посоката на пазара на акции, тъй като има фактори подкрепящи и възходящ и низходящ пазар.

Нашите очаквания са първите 3-4 месеца от годината да са позитивни за капиталовите пазари, като според нас силната волатилност ще се запази и през идната година. Световната икономика все още се бори с разрушителните последици от кризата. Прогнозите на Международния валутен фонд са за изключително слаб и забавящ се ръст на БВП в развитите страни, като те намалиха прогнозите си за всички страни от G7 и прогнозират по-нисък от 2% ръст на БВП за икономиката на САЩ. По отношение на ръста на този показател в развиващите се страни, прогнозите са по-оптимистични.

След като в продължение на няколко години облигациите бяха основно предпочитан актив сред пазарните играчи, цените им вече са на много високи нива и те са надценен актив, следователно може да се очаква предстояща по-сериозна  корекция на техните стойности в бъдеще и пренасочване на средства към пазарите на акции.

По-позитивни сме в очакванията си и за по-малките пазари от развиваща се Азия. Сред тях са Тайланд, Индонезия, Южна Корея и Малайзия.  Тези страни показват сравнителни предимства пред другите пазари от региона и прогнозите за запазване на ръста на икономиките там се запазват и за предстоящата година.

Дали ще завършим в негативната или позитивната територия в края на 2012 г. зависи много от развитието на ситуацията с дълговата криза в Европа.

Пълния текст на прогнозата на Карол Капитал Мениджмънт за световните капиталови пазари можете да прочетете тук.Предстоящи форуми


Последни Добавени