Мениджъри обратно

Александър Николов

Заместник-председател на Съвета на директорите на Карол Капитал Мениджмънт

http://www.karoll.net

Александър Николов е портфейлен Мениджър на ДФ Адванс Източна Европа и заместник-председател на Съвета на директорите на Карол Капитал Мениджмънт. В Карол Капитал Мениджмънт е от създаването на дружеството през 2003 г., също така участва в инвестиционния съвет на Адванс Инвест. От началото на 2006 застава начело на екипа, който подготвя създаването на договорен фонд Адванс Източна Европа, а в момента е негов портфейлен мениджър. Александър отговаря за инвестиционната стратегия на фонда, както и за оперативното му управление. Г-н Николов се присъединява към екипа на Карол през 1997 г. като технически анализатор, а от 2000 г. ръководи отдел Международни капиталови пазари.

В периода 1999-2003 г. е асистент по икономикс в Университета по национално и световно стопанство. Също така е редовен гост-лектор в Американския университет в България и City University – Правец. Александър има бакалавърска и магистърска степен от УНСС – София и е завършил магистърска програма на University of Delaware.

Участвал е в множество международни конференции, обучения и семинари по икономика и финанси във Варшава, Канзас, Белград, Вилнюс и други. Автор е на множество статии по приложение на технически анализи в Stocks&Commodities Magazine, Traders.com Advantage, както и в редица специализирани и неспециализирани български вестници и списания. Александър е и редовен гост в предаването „Бизнесът” по БТВ и в други финансови програми.

Други мениджъри от Карол

Виж други


Предстоящи форуми


Последни Добавени