Мениджъри обратно

Николай Василев

Член на НС

http://www.eurohold.bg

Николай Василев, CFA е член на Надзорния съвет на Еврохолд България.

Николай Василев е бил член на две правителства на Република България, като последователно заема позициите на заместник министър-председател и министър на икономиката (2001-2003 г.), заместник министър-председател и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005 г.) и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009 г.).

Преди това Николай Василев е бил старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets – Лондон (2000-2001 г.), както и асоцииран директор на UBS (UBS Warburg Dillon Read) в офисите на компанията в Токио, Ню Йорк и Лондон (1996-2000 г.), където работи в сферата на акции и развиващи се пазари. Г-н Василев е работил също така като данъчен консултант в Coopers & Lybrand – Будапеща, Унгария (1993-1994 г.).

Николай Василев е получил магистърска степен по международна икономика и финанси в Университета "Брендайс" (САЩ) и Университета "Кейо" (Токио, Япония) през 1997 г., както и бакалавърски степени от Щатския университет на Ню Йорк (САЩ) и Университета за икономически науки в Будапеща (Унгария). От 1999 г. той притежава степен CFA (сертифициран финансов аналитик). Владее английски, унгарски и руски език, ползва френски, немски и японски.

Николай Василев, CFA е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Експат Капитал. В момента е член на Управителния съвет на Българската CFA асоциация.

Други мениджъри от Еврохолд България

Виж други


Предстоящи форуми


Последни Добавени